8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

08 Mart 2021

Kadınlarımızın toplumsal, ekonomik ve siyasal hayatın her alanında yer alması bizleri ileriye götürecek, toplumsal refahı artıracak en önemli unsurlardandır. Kadınlarımızın hassasiyetinin, enerjilerinin, akıl vedeneyimlerinin her alanda kullanılması muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın da anahtarıdır. Unutulmamalıdır ki kadın gelişirse toplum gelişir.

Kadınların iş yaşamına yapmış olduğu nitelikli katkılar başarının sağlanmasında mühimdir. Bu yüzden de ülkemizde kadın girişimci ve yönetici sayımızın artmasını ayrıca önemsiyoruz. Böylece, kadınlarımızın anne olarak, eş olarak, mesleğini icra eden üreten bireyler olarak toplumumuzda her zaman hak ettiği yerde olması için, hep birlikte elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle aile, toplum ve ülke geleceği için önemli roller üstlenen ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor; bu vesileyle kadın şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, şehit yakını tüm kadınlarımıza sabır temenni ediyor, sevgi ve  saygılarımı sunuyorum.

 

İsmail MENTEŞE
İstanbul Ticaret İl Müdürü