İSTANBUL’DA 34. AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

15 Eylül 2021

Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri ile 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı”, “Hacı Bektaş Veli Yılı ve “ Ahi Evran Yılı” olarak Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde ulusal ve uluslararası etkinliklerle anılması kararlaştırılmıştır. UNESCO 40. Genel Konferans kararıyla 2021 yılı için Ahi Evran’ın Doğumunun 850. Yıl Dönümü UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri Programına alınmıştır.

Bu kapsamda; Kardeşliğin, cömertliğin, fedakarlığın, sebatın, tevazuun, kalitenin, dürüstlüğün, üretimin, sanatın ve ahlakın esas alındığı Ahilik Haftası Kutlamaları’nın 34’üncüsü ilimizde salgın tedbirleri nedeniyle kısıtlı sayıda katılımcı ve sınırlı etkinliklerle kutlanılmaya başlandı.

34. Ahilik Haftası Kutlamaları 14.09.2021 tarihinde İstanbul Valiliğinde; Valimiz Sayın Ali YERLİKAYA’nın ev sahipliğinde Vali Yardımcısı Uğur Aladağ,  Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ve Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyelerinin de katılımıyla başladı. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Sayın Faik YILMAZ’ın İlin Ahisi, İlin Kalfası Yavuz HAKAN ve İlin Çırağı Abdullah ÜREDİ’nin seçilmeleri nedeniyle plaket ve ödüllerin takdimi ile birlikte şet kuşanma töreni gerçekleştirildi. Vali Sayın Ali YERLİKAYA yaptığı konuşmada ‘8 asırlık Ahilik geleneğimizin özeti güzel ahlak ve ahde vefa; şiarı; birlik, beraberlik, dayanışma, helal lokma ve alın teridir.’ ifadeleri ile Ahiliğin anlam ve önemine işaret etti.

İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Belediye ve STK’lar tarafından düzenlenecek olan programlarla Hafta boyunca Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında etkinlikler devam edecektir.